Pief paf poef

Gaaf. Een hele stapel thrillers. Eentje is van Marion Pauw “lollipop” met op de voorkant een vrouw die een wapen op de lezer richt. De boeken worden gratis aangeboden via de facebookpagina “Gratis af te halen Amersfoort”. Ik ben dol op deze pagina. Als je je eenmaal hebt aangemeld komen de mooiste aanbiedingen langs. Maar ik houd me in. Mijn kast staat nog vol boeken en ik heb ze niet niet eens allemaal gelezen.

Je kunt zeggen wat je wilt van facebook en van andere sociale media, maar dit aspect vind ik wel erg leuk. Aan de ene kant lijkt het alsof we steeds individualistischer worden en elkaar soms via de sociale media de meest vreselijke dingen toewensen, aan de andere kant lijkt het of we steeds meer met elkaar willen delen; niet alleen onze gedachten of ideeën maar ook letterlijk spullen. En het handige van zo’n lokale facebookpagina: je hoeft er niet ver voor te rijden en je ontmoet op een leuke manier stadsgenoten. Zo heb je nog meer facebookpagina’s die speciaal voor Amersfoorters zijn; leerlingkapsters vragen modellen, een koelkast zoekt een nieuwe keuken en ook kunstschaatsen wisselen in no time van eigenaar.

Hoewel ik enorm voor het ruilen en uitwisselen van spullen via facebook ben stond ik van de week wel raar te kijken toen er via een lokale facebookmarktplaats een pistool te koop werd aangeboden. Prijs; vijfenzeventig euro. Geen echt pistool natuurlijk maar hij leek er wel verdomd veel op. Misschien ligt dat vooral aan mij, want mijn kennis van wapens heb ik uit misdaadseries. Het was een ‘luchtdrukwapen’ dat er uit zag als een pistool. Ik ben benieuwd wie dit ‘luchtdrukwapen’ gekocht heeft en vooral wat hij of zij er mee gaat doen.
Volgens PvdA-raadslid Youssef El Messaoudi neemt straatcriminaliteit toe en glijdt de stad af. Het zou me niets verbazen wanneer een crimineel in spé binnenkort een wapen op iemands hoofd richt. Gekocht via facebook. Ook al is het geen echt pistool, ik zou er van schrikken. Tegen de nieuwe eigenaar van dit nepwapen wil ik zeggen; lees eens een spannend boek! Dat kan je leven ook verrijken. Kun je gratis krijgen via internet! Je weet de weg.

img_0915

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s