Pannenkoekstad

Wat jammer dat Teun en Pien niet meer de leeftijd hebben dat ze in sprookjes geloven, want ik vind het een geweldig idee. Een Pannenkoekenparadijs in de Koopgoot, het nieuwste plan van ondernemer Dirk-Jan Stip. Ik zie het al helemaal voor me. De Amersfoortse kunstenaar Anders Wolhar die al menig festival heeft opgesierd met zijn prachtige decorstukken kleedt de koopgoot sprookjesachtig aan, zodat de verbeelding ruimte krijgt. Wellicht dat Thijs Trompert ook een bijdrage kan leveren. In plaats van een grote stier bouwt hij een prachtige draak bovenop het plein naast de koopgoot.

De rol ‘chef pannenkoekenbakken’ zie ik weggelegd voor kok Pim Haaksman. Bij hem kreeg ik altijd al een soort Efteling-gevoel. Zangeres Emma Lou straalt in een sprookjesjurk en vermaakt de kinderen en hun ouders met vrolijke liedjes. Die liedjes worden afgewisseld met verhalen, voorgelezen door Guido de Wijs die op een grote paddestoel zit. Om hem heen kinderen met plakkerige handen van de stroop en ogen vol verwondering.

Maar de hoofdrol; die van Pannenkoek-koning, gaat toch wel naar Dirk-Jan Stip. Ik heb bewondering voor deze Amersfoortse ondernemer en baas van Corazon. Waar anderen de moed verliezen gaat hij door. Waar anderen binnen de gebaande paden blijven, gaat Dirk-Jan buiten de lijntjes. Waar anderen hun geloof verliezen, ziet Dirk-Jan nog hoop. Wat zou het mooi zijn wanneer die vermaledijde koopgoot mensen uit de hele regio trekt. Dat Amersfoort op de kaart wordt gezet als Pannenkoekstad. Dat de koopgoot een begrip wordt in de hele provincie of zelfs heel Nederland. Moeten we nog wel een positievere naam verzinnen voor die goot. ‘Drakenest’ vind ik wel leuk, maar dan raken we in de war met dat andere probleemgebied. Misschien ‘Het Eetkasteel’ of ‘Het Pannenkoekpaleis’. Dat klinkt een stuk positiever.

Pien en Teun geloven niet meer in sprookjes, maar ze houden wel van pannenkoeken en ze krijgen de leeftijd voor een bijbaantje. Pien kan als Tinkelbel de kinderen vermaken in het speelparadijs en ik denk dat Teun het erg goed zou doen als Robin Hood. Terwijl de ouders natafelen neemt hij de kinderen mee en laat hen met pijl en boog schieten. Het hele project is wat mij betreft een schot in de roos!IMG_8513

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s