Emmer en touwtje

Ach ja. De blauwe emmer. Ik zie Teun nog zitten. Hij was een jaar of twee en we waren op vakantie naar Frankrijk. Teun vermaakte zich prima. Met een emmertje, wat water, en een touwtje. Ik kon daar uren naar kijken, terwijl ik ondertussen wat probeerde te lezen.

Ik zet de emmer bij de rest van de campingspullen. Met pijn in mijn hart doe ik er afstand van. Sinds we geen auto meer hebben stond onze vouwwagen wat doelloos in onze garagebox. Daarom hebben we besloten de vouwwagen samen met de campingspullen te verkopen en de garagebox leeg te maken. Ontspullen heet dat.

Het wegdoen van spullen is niet mijn sterkste kant. Helemaal niet omdat ik er zoveel fijne herinneringen aan heb. Herinneringen aan het schepnetje waarmee Pien honderden kikkervisjes uit de vijver bij de camping van Vilsteren viste. Daarna werden ze in de emmer gedaan. Diezelfde blauwe emmer waar Teun eerder zoveel lol aan beleefde. Toen Pien de kikkervisjes terug moest gooien aan het eind van de vakantie huilde ze tranen met tuiten.

Ik pak de gaslamp waar meneer Enzofoort en ik ons aan warmden tijdens een natte, koude vakantie in Zweden. Terwijl de kinderen in hun slaapcabine diep in de slaapzak weggedoken lagen te slapen, zaten wij ’s avonds samen in de vouwwagen te bibberen van de kou. De lamp gaf naast licht ook wat warmte. Ondertussen hadden tientallen Zweedse kikkertjes lol in onze voortent.

Nu is het dus tijd om de vouwwagen en de kampeerspullen weg te doen. Gelukkig gaat hij naar een leuk gezin met kleine kinderen. Geen Teun en Pien meer in de tentjes onder de wagen, maar een meisje van vijf en haar driejarige broertje. Voor hen is de vouwwagen magisch en binnenkort spelen zij met het visnetje en de emmer.

Ik heb nu al heimwee aan onze vakanties. Maar de tijden zijn veranderd. Pien is bijna veertien en Teun bijna zestien. We vieren nu op een andere manier onze vakantie. In een appartement, op een eiland. De emmer is een zwembad geworden. Het touwtje een telefoon. Teun en Pien zullen zich uren vermaken. En ik zit dan met een boek in mijn hand tevreden naar hen te kijken.IMG_7888

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s