Klappertjespistool

1004004007098166_1Mijn broer had er ook eentje. Een klappertjespistool. Het was zo’n zilverkleurig ding waarvoor je rolletjes kon kopen. Van die roze rolletjes met kruit erin. Als je dan de trekker overhaalde knalde het een beetje. Tenminste, als je geluk had. Ik vond het altijd wel lekker ruiken, dat kruit.

In Dierenpark Amersfoort liep woensdag ook iemand met een klappertjespistool. Hij en zijn zoontje vierden vakantie en gingen op safari. Ze deden alsof ze in de Afrikaanse binnenlanden liepen en slopen via de leeuwen en de giraffen naar de olifanten. Onderweg kwamen ze een mug tegen. De man en zijn zoontje gedroegen zich volgens andere parkbezoekers verdacht en dat werd doorgegeven aan medewerkers van het park. Het dierenpark meldde op Facebook dat er geen gevaar was, dat de bezoekers zich geen zorgen hoefden te maken maar dat ze toch de politie hadden ingeschakeld. Huh?

Toen brak de hel los. De politie rukte uit met een arrestatieteam en al snel vloog er een politiehelikopter boven de dierentuin. De stokstaartjes keken verschrikt omhoog en de aapjes vluchtten snel naar hun binnen-verblijf. Toegangswegen werden afgesloten en er werd naar de man gezocht. Omdat tegelijkertijd een hardloper in een blauw trainingspak zich merkwaardig gedroeg in het bos achter het Dierenpark is de politie daar ook nog even gaan kijken. Ik word dan enorm nieuwsgierig. Had hij een ‘silly-walk’, gromde hij als een tijger of had de hardloper gewoon een slechte conditie ?

Waar gaat het heen in deze wereld?  Zijn we zo bang geworden dat we zelfs in paniek raken bij het zien van een vader en zoontje met een klappertjespistool? Als dat zo is dan wordt het misschien tijd om alle wapens, speelgoed of niet, te verbieden. Gewoon alle nepvuurwapens, klappertjespistolen en watersoakers uit de schappen halen omdat de wereld zo is veranderd dat een klappertjespistool al voor chaos in de dierentuin zorgt.

Kinderen worden creatief van zo’n verbod. Ze zullen hun wijsvinger uitsteken, hun duim omhoog doen, hun hand op en neer pompen en ondertussen ‘pief pief pief’ roepen.Ik vraag me trouwens af hoe het gaat met vader en zoon. En of ze tijdens hun safari überhaupt hebben gemerkt dat ze zoveel onrust hebben veroorzaakt.

kp

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s