Kruiswoordpuzzel

IMG_0985 (2)

Het is een goed bewaard geheim. Toevallig kwam ik er omdat een collega op zoek was naar Hoog Vuur, een restaurant aan de Oude Fabriekstraat in De Nieuwe Stad. We hadden daar overleg en ik zat er net toen ze mij belde. Ze had haar auto geparkeerd onder het Eemplein maar had geen idee waar ze naar toe moest. ,,Ik ben nu op een parkeerplaats met bomen”, zei ze. Ik pakte mijn jas en liep door een poort naar het vernieuwde plein; de Oliemolenhof. In de verte zag ik mijn collega lopen.

Ze had gelijk. Een parkeerplaats met bomen. Daar lijkt het op. Ik kijk rond en raak wat in de war door de grote hoeveelheid witte lijnen die over deze gitzwarte parkeerplaats lopen. Bij sommige parkeervakken staan oplaadpalen voor elektrische auto’s, maar ik vind het lijnenspel nogal onduidelijk. Waar mag je nou wel en waar mag je nou niet parkeren? En vanaf wannéér mag dat? Want nu staat er nog geen enkele auto.

In het midden van het parkeerterrein is een zitkuil gemaakt. Dat lijkt me in de zomer een geweldige plek voor studenten van de HU en medewerkers van Picnic en Fluor. Een heerlijke plek voor een lunch of om even te chillen. Het asfalt er omheen is lekker glad. Top voor jongeren met skateboards of skates. Zelf ben ik niet zo onder de indruk van de grindbak in het midden van de zitkuil, maar wat ik wel gaaf vind is dat het plein kan worden gebruikt voor kleinschalige culturele evenementen.

Hoewel, plein. De projectontwikkelaar VIC vindt het een park. “Van saaie parking naar levendig park: herontwikkeling asfaltvlakte naar multifunctioneel groen park”, schrijven ze op internet.  “Een verbindend groen stadshart voor De Nieuwe Stad en tegelijkertijd een aantrekkelijk nieuw park voor Amersfoort”, zo staat er verder.

Van Parking naar Park. Van grijs naar groen. Het klinkt vooralsnog mooier dan het is. Het groen moet ik waarschijnlijk vooral figuurlijk zien; er staan palen voor elektrische auto’s en je kunt er je e-bike opladen. Want als ik verder kijk staan er wel veel bomen, maar voor mij overheerst het zwart van het asfalt met de witte strepen. Als een kruiswoordpuzzel, eentje met een flinke moeilijkheidsgraad.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s