Tålamod

IMG_4752

Wat een rij mensen voor ons. Zouden die allemaal bonnen hebben gekregen omdat hun spullen ook te laat worden geleverd? We staan in de rij voor een maaltijd bij een woonwarenwinkel. We gaan uit eten tegen wil en dank want thuis hebben we geen keuken meer.
Omdat onze keuken van ellende uit elkaar viel zochten we een paar maanden geleden een nieuwe uit. Meneer Enzofoort belde een aannemer, de montage werd geregeld en alles verliep voorspoedig tot we een mailtje kregen. Onze keuken zou tien dagen later bezorgd worden dan we hadden afgesproken. De winkel ging in zee met een nieuwe transportpartner. Punt.

Erg onhandig, want de aannemer was al gepland om de ruimte klaar te maken voor de plaatsing en die aannemer konden we niet meer verzetten. Dat betekent dat we ruim drie weken zonder keuken zitten. Toen meneer Enzofoort aan de dame van de klantenservice had uitgelegd hoe onhandig het is wanneer je zo lang niet kunt koken terwijl je twee opgroeiende kinderen hebt kregen wij ter compensatie veertig maaltijdbonnen om te gaan eten bij de winkel. Teun en Pien waren er blij mee. Omdat onze keuken nu een soort bouwplaats is staan we in de rij voor een warme maaltijd.

Wel lekker, even uit de zooi. De afgelopen dagen liepen werkmannen in en uit. Werden er leidingen gelegd. Sleuven gefreesd. Puin afgevoerd. Het gaat om een piepkleine keuken van acht vierkante meter maar overal ligt stof. De halve woonkamer is omgebouwd. De koelkast staat er, het koffiezetapparaat kreeg een plek naast de tv en de inhoud van alle kastjes ligt in bakken. Ik kan niets meer vinden. Het is een puinhoop.

Morgen is het voorbereidend werk gedaan. Dan duurt het nog tien dagen voor de keuken bezorgd wordt. Daarna zitten we nog vijf dagen in een kamer vol dozen want zolang duurt het voordat de keuken daadwerkelijk geplaatst wordt. Ik zucht. De rij slinkt. Ik heb inmiddels genoeg tijd gehad om uit te rekenen dat we de komende weken meer dan vijfhonderd Zweedse balletjes kunnen bestellen. Liever wil ik een werkende keuken. We hebben kastjes van de serie Veddinge besteld, maar we hadden beter die uit de serie Tålamod kunnen kiezen. Dat betekent geduld. Veel geduld.

IMG_4756

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s