Queens

Het kan zomaar zo zijn dat ze gisteravond bij ‘Pauw’ te zien was en dat Jeroen haar met zijn uitdagende lachje heeft gevraagd wat ze vond van alle commotie. Hart van Nederland is in ieder geval al langs geweest en ook columnist Özcan Akyol heeft een stuk over haar geschreven. Als ik Paula Bouwer van Queens was geweest had ik de eerste boot naar Terschelling genomen en mij voorlopig niet laten zien. Maar zo zit de eigenaresse van het Queens City Vintage Hotel niet in elkaar.

Deze uitbater van het hotel aan de Groenmarkt blijkt de afgelopen jaren in niet mis te verstane bewoordingen te hebben gereageerd op negatieve recensies. In eerste instantie gaf ik haar groot gelijk; iedereen kan wel van alles schrijven. Maar tijdens het lezen van Paula’s reacties viel mijn mond open van verbazing. Zelfs op redelijk positief commentaar reageert ze uitermate fel. Volgens mij kun je twee dingen doen bij slechte recensies: Nadenken of er een kern van waarheid in zit en er iets aan doen of gewoon negeren.

Ikzelf vind de ‘Vintage Bakery’ overigens een prima plek. Ik wilde eens op een zaterdag bijkletsen met een vriendin maar alle horecatenten rondom de Hof zaten overvol. We besloten even het steegje door te lopen en kwamen uit bij Queens waar we heerlijk rustig konden zitten. Geen andere klanten, geen interesse vanuit het personeel; ideaal!

Maar goed, wanneer zoveel verschillende mensen commentaar hebben op de rommel of de onvriendelijke ontvangst dan probeer je daar toch wat aan te doen?

Zelf ben ik door alle commotie enorm nieuwsgierig geworden. Ik heb bijna zin om een keer in het hotel te overnachten met meneer Enzofoort. Het lijkt me grappig om via het trappetje naar het matras te klimmen en daar een romantische nacht te beleven. Slapen schijnt er niet van te komen door de geluidsoverlast, je stoot je hoofd wanneer je op het bed zit, maar het ontbijt maakt vast veel goed.

Queens krijgt het door de alle publiciteit vast druk de komende weken. Wie wil er nou niet met eigen ogen zien hoe het hotel is ingericht en ervaren hoe hartelijk je ontvangen wordt? Binnenkort gaat Paula zich richten op ‘The Perfect Wedding’. Soort kers op de taart. Of pruim.

IMG_4722 (1)

Een gedachte over “Queens

  1. Hallo Nienke, Met grote verbazing heb ik je column gelezen en vervolgens kwam ik op een site van JenniekvB die zegt dat ze een hobby heeft gemaakt van de reacties die P. Brouwer geeft op slechte reviews van haar hotelgasten. Ik vind het ongelooflijk dat P na jarenlang slechte kritieken nog steeds onveranderd lijkt door te gaan. Ik heb een vriendin uit Duitsland die in 2015 bij Queens heeft gelogeerd en ik ben zelf getuige geweest van hoe vreselijk de situatie was. P zei een aantal kamers vlak buiten het centrum ook als hotelkamer te verhuren en mijn vriendin kreeg als hotelgast een appartement in de Viandenstraat toegewezen. Het bleek een bewoond appartement te zijn, met een beslapen bed, vuile vaat op het aanrecht, beschimmelde etenswaar in de koelkast enzovoort. Ze heeft de hele avond geprobeerd P telefonisch te bereiken en dat lukte pas rond 23.00 uur. P was uitermate onvriendelijk en klaagde over dat haar gasten commentaar hadden op allerlei wissewasjes. Toen mijn vriendin aangaf dat ze haar geld terugwilde zei P dat ze dan onmiddellijk het appartement moest verlaten. Mijn vriendin had geen andere logeermogelijkheid en P zei dat ze toch niets anders zou kunnen krijgen om die tijd. Dus geen poging om de zaak op te lossen. Het hele verhaal hebben we opgeschreven en aan gestuurd. P noemde het uiteindelijk een gegronde klacht en bood excuses aan maar mijn vriendin heeft meerdere malen moeten vragen om het geld dat alsmaar niet werd overgemaakt. Het is uiteindelijk gelukt, maar dat de zaken in Queens nog steeds zo belabberd zijn vinden wij heel opmerkelijk. Als je wilt stuur ik je het hele verhaal, we hebben trouwens ook foto’s..
    Vriendelijke groet, Veronica Nichting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s