Het moet geen wedstrijd worden…

,,Schat, dat meende je toch niet echt…?” Mevrouw Bolsius maakt zich klaar om naar bed te gaan en loopt naar de badkamer. Ze heeft net gekeken naar de digitale nieuwjaarsreceptie van Amersfoort. Het was een leuke uitzending maar het eind verraste haar. ‘Ik wil de eerste grote stad van Nederland zijn die helemaal gevaccineerd is’ had haar man Lucas aan het einde van de uitzending gezegd. Toen hij even later thuiskwam had hij meteen zijn ambtsketting met pak verruild voor een ruitjes-pyjama. ,,Ja”, antwoordt hij terwijl hij naar zijn bed loopt. ,,Het is wel weer eens tijd dat Amersfoort de voorpagina van de landelijke kranten haalt”. 

Meneer Jansen kijkt naar zijn vrouw die zich klaar maakt om naar bed te gaan. Ze is manager bij het Meander Medisch Centrum. Op haar bovenarm heeft ze een pleister. ,,Maak je niet zo druk, lieverd”, zegt hij. ,,Dat kun jij makkelijk zeggen”, antwoordt ze nijdig. Ze pakt  haar tandenborstel en poetst woest haar vieze smaak weg. Ze is gevaccineerd, net als veel van haar collega’s op de kritieke afdelingen, maar ze baalt. Mensen denken dat ze voordrong tijdens de vaccinatie. Het verhaal ligt genuanceerder. Halverwege de vaccinatie bleek dat het ziekenhuis minder vaccins kreeg dan verwacht, zij had haar prik toen al binnen. Natuurlijk snapt ze ook wel dat collega’s die echt op de werkvloer werken de prik eerder verdienen dan zij. Zij werkt immers vanuit kantoor.  Ze is geschrokken van aandacht die het Meander heeft gekregen.

Mevrouw Bolsius kruipt naast haar man. ,,Misschien is het toch handiger om op dit punt niet zo ambitieus te zijn. Zorg er nu maar gewoon voor dat Amersfoort een gemiddelde stad blijft, en niet al te veel opvalt. Weet je Lucas, vaccineren is geen wedstrijd. Voor je het weet ontstaat onrust en verdeeldheid en slaan mensen elkaars hersenen in om als eerste dat vaccin te krijgen. Kom je daarmee in de krant. Dat wil je toch niet, schat? Schat…!”  Bolsius snurkt zacht. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s