Een Ommetje

,Ze zit me op mijn hielen”, bedenk ik me terwijl ik de ommetje-app inspecteer. ,,Nog een paar punten en ze haalt me in.’’ Op mijn werk-WhatsApp verschijnt een foto van een donkere straat. Mijn collega is vanmorgen al voor dag en dauw opgestaan om een wandelingetje te maken. Ze heeft hiermee wel 18 punten verdiend. Omdat ze voor 9 uur heeft gewandeld krijgt ze extra punten. Nu móet ik vandaag mijn ommetje wel maken, anders kom ik op achterstand.

Ik heb, net als vele anderen,  de ommetje-app van de hersenstichting gedownload op mijn mobiel. Ik heb het echt nodig om regelmatig te wandelen. Om mijn hoofd leeg te maken en mijn lijf in beweging te zetten na een dag achter de laptop aan de keukentafel. Zo probeer ik somberheid buiten de deur te houden en mijn conditie op peil te brengen.

Je kunt zelf je eigen wandelcompetitie starten met collega’s, vrienden of familie. Op de ranglijst zie je hoe jouw positie is ten opzichte van de anderen. Ik zit inmiddels in drie groepjes. Mijn collega’s vormen sinds deze week een groep,  ik ‘wandel’ met mensen uit mijn straat en ik zit in een groep met bekenden en onbekenden uit Amersfoort. En echt hoor, het werkt! Normaal gesproken wandel ik ook wel drie tot vier keer per week, maar sinds ik de app heb geïnstalleerd is het mijn eer te na om een dag over te slaan en ben ik net iets fanatieker.

Ik vind het ook zo’n gezellig woord; een ommetje. Dat klinkt als een makkelijk te behalen doel. En hoewel je de meeste wandelingen in je eentje maakt wandel je voor je gevoel toch een beetje samen. Het schept een band en dat kan ik wel gebruiken tijdens deze zware periode. Normaal gesproken kom ik ’s avonds na negenen terug van mijn ommetje, omdat ik vaak pas na het achtuurjournaal de moed heb gevonden om in beweging te komen. Misschien toch maar eens proberen of ik diezelfde wandeling ’s ochtends vóór 9 uur kan maken. Ik ben niet echt een ochtendmens, maar als het me meer punten oplevert….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s