Echte helden!

,,Beste Nienke, zou jij er wat voor voelen om je een dag op te laten sluiten voor het Toon Hermans Huis? Doel is om geld op te halen voor het huis want ze hebben geen reserves meer en zijn totaal afhankelijk van giften en donaties”. Toen ik dit mailtje kreeg was mijn eerste reactie; ja natuurlijk! Het Toon Hermanshuis is een plek voor mensen met kanker en hun naasten en het is belangrijk dat dit inloophuis blijft bestaan.

Maar toen ik mij realiseerde dat ik niet alleen opgesloten zou worden, maar dat ik op die dag ook allerlei mensen zou moeten bellen om geld te vragen voor dit goede doel kreeg ik het Spaans benauwd. Veel van mijn vrienden en kennissen hebben het zelf al moeilijk door de corona crisis en anderen om geld vragen is niet echt mijn ding. Toen heb ik -heel schijterig- toch maar afgebeld.

Gelukkig zijn er  Amersfoorters die wel ja hebben gezegd en die gisteren en vandaag het telefoonverkeer in Amersfoort plat leggen met hun belletjes naar bedrijven,  instanties en vrienden om maar zoveel mogelijk geld bij elkaar te kletsen. Dat gaat ze goed af want het bedrag groeit gestaag.

Wat me nou opvalt;  het zijn vaak juist Amersfoorters die zelf flink getroffen zijn door de coronacrisis die zich nu inzetten. Neem Coen Molenveld wiens KAdEcafe al maanden dicht is of directeur Harold Warmelink van Flint die alleen kiezers langs zag komen in zijn theater.  En wat te denken van cultureel duizendpoot Bernard van Gellekom en muzikant DiggyDex. Juist Amersfoorters die zelf al maanden lopen te sappelen om iets van inkomen te krijgen en die volop geraakt worden door de maatregelen zetten zich in. Ik vind het stuk voor stuk helden.

Vandaar mijn oproep: stort vandaag geld voor het Toon Hermans Huis, maar bestel straks ook een paasbrunch  bij het KAdECafé. Ga zodra het kan naar een voorstelling in Flint en regel vast kaarten voor een concert van Diggy Dex. Steun ook deze lokale helden, zodat ook zij financieel overleven.

Coen Molenveld, altijd in actie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s