Oogappels, een feest der herkenning!

,,Oh, dat is in de Observant”, roep ik enthousiast terwijl ik met man en dochter Pien op de bank zit. We kijken naar onze favoriete serie ‘Oogappels’,  een Nederlandse serie over gezinnen met pubers. De opnames zijn voornamelijk  gemaakt in Amersfoort. Zo kwamen eerder ook al het Oliemolenhof en het Ketelhuis voorbij. Ik vind het leuk om er achter te komen op welke locatie een scene zich afspeelt. Waar de verschillende woonhuizen staan weet ik niet, maar de wijk Kruiskamp is volgens mij nog niet vertegenwoordigd in de serie.

Heb je het over Oogappels, dan heb je het over prachtige verhaallijnen, scherpe dialogen en waanzinnige acteurs. Zelf ben ik fan van het personage Merel, gespeeld door Malou Gorter. Ze is geen familie maar haar liefde voor witte wijn is mij niet vreemd. Ze worstelt net als ik met haar leeftijd en haar boosheid eerder deze serie omdat ze minder bleek te verdienen dan haar mannelijke collega’s snap ik ook. Verder ben ik dol op Chris. Die krullenbol met het oogpotlood, die geheel zijn eigen gang gaat. Hij geeft kleur aan het leven en is wars is van de mening van anderen. Willen we allemaal niet zijn zoals hij?

De situaties binnen de gezinnen zijn herkenbaar. Zo hebben mijn man en ik ook wel eens gedroomd van het runnen van een camping in Frankrijk, hebben wij onze zoon Teun ook wel eens betrapt op blowen en kijk ik soms ook met gemengde gevoelens naar de berichten in onze straatapp.Het ene moment lachen we om een grappige scene, het volgende moment schuurt het en worden we geconfronteerd met onze eigen onhebbelijkheden.  

Al drie jaar volgen we de levens van de gezinnen en hun pubers en zien we hen ook ouder worden en groeien. Woensdag is het laatste deel van dit seizoen, maar ik ben blij dat we nog een jaartje  mee mogen lopen. Als de makers nog een rijtjeshuis zoeken in de wijk Kruiskamp zijn ze van harte welkom om hier opnames te maken. Zet ik de witte wijn koud. Ik heb nog wel een paar dozen staan. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s