Misschien toch niet eerlijk…

Ik geef het toe. Ik vond dat ze nogal overdreven reageerden, die mensen die vlakbij het zwembad Liendert woonden. Op die plek zou na het sluiten van het bad een woontoren komen en omwonenden gaven een paar jaar geleden al aan dat ze bang waren voor schaduw en verkeersoverlast. De bewoners verenigden zich in ‘Bezorgd Liendert’ en trokken bij de gemeente aan de bel. 

Destijds vond ik het een beetje flauw. Natuurlijk wil niemand een grote woontoren in zijn achtertuin, maar kom op zeg; de woningnood is hoog in onze stad en dat betekent een beetje geven en nemen. Zelf wil ik ook graag dat onze zoon Teun en dochter Pien later een huis kunnen huren in onze stad. En zo zijn er meer ouders die niet kunnen wachten tot hun kinderen het huis uit kunnen.  

Inmiddels begin ik de vereniging Bezorgd Liendert te begrijpen. Het gaat allang niet meer alleen om een toren op de plek van het zwembad. In de hele wijk zijn meerdere woontorens gepland. En ook nog eens flink hoog. Waarom zo’n concentratie hoge gebouwen in een wijk als Liendert, waar de mensen sowieso al dicht op elkaar wonen? Waarom niet kijken naar mogelijkheden in wijken met meer ruimte?

Bezorgd Liendert roept bewoners op om morgen te protesteren. Door het actiecomité wordt er drop uitgedeeld met de tekst; stop met proppen. Er is geflyerd en ook is er veel aandacht via de media. Of het nog zin heeft? Ik betwijfel het want volgens mij zijn de plannen al in een vergevorderd stadium. Maar het is goed dat duidelijk wordt dat de verhoudingen compleet zoek zijn. Dat moet de gemeente nu toch ook inzien? Waarom niet een paar woontorens in een wijk als het Bergkwartier, Vathorst of aan de rand van Elisabeth Groen? 

Alle Amersfoorters zijn gelijk, maar sommigen zijn meer gelijk dan anderen. Dat is het gevoel dat ik krijg.  En dat terwijl je van de gemeente toch mag verwachten dat ze zich inzet voor àl haar inwoners; of je nu in een flat in Liendert woont of in een villa in het Bergkwartier. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s