Streep eronder, klaar!

Zou het geholpen hebben, die streep door de stad? Al sinds oktober loopt er vanaf de Kamperbinnenpoort een dikke witte streep midden door de Langestraat tot aan de Varkensmarkt. Daarna splitst de streep zich en lopen er lijnen door de Arnhemsestraat en de Utrechtsestraat. 

Hoe zou dat zijn gegaan? Heeft iemand op het stadhuis bedacht dat je met zo’n streep door de winkelstraat de bezoekersstromen beter kan scheiden en zo de kans op corona kan verminderen? Toch gek dat zo’n simpele streep dat kan stimuleren? Een handige en relatief goedkope manier om ons in het gareel te houden!

Ik moet eerlijk toegeven dat die streep me lange tijd niet was opgevallen, maar nu ik hem bewust zie heb ik de neiging om er constant overheen te stappen, als een soort protest. En toen ik laatst ’s avonds op de fiets door de Langestraat reed heb ik geprobeerd om de hele lijn, bijna 500 meter, te volgen zonder er vanaf te wijken. Dat is net niet gelukt, iemand liep te dichtbij.

Wie zou die streep hebben aangelegd en ging dat handmatig of met een machine?  Wat voor verf is er gebruikt want het zit er na acht maanden nog goed op. En de belangrijkste vraag: Kan die streep er ook weer makkelijk af? Ik vind het namelijk heel lelijk, zo’n streep midden door de prachtige binnenstad. 

Aan de andere kant blijft die streep ons ook herinneren aan de coronacrisis. De witte lijn  staat bijna symbool voor de verdeeldheid van het afgelopen jaar. Wappies tegenover schapen. Mensen die dansend en protesterend de stad doortrokken tegenover mensen die ontzettend hun best deden om te zorgen dat het virus in ieder geval niet door hèn werd verspreid. Winkels en restaurants die dicht moesten tegenover supermarkten die waanzinnig draaiden.

Het wordt nu, nu alle maatregelen één voor één weer teruggedraaid worden, wel tijd om die verdeeldheid in Amersfoort weer weg te poetsen. Dus weg met die streep. Ik hoop dat die echt nooit meer terugkomt. Streep eronder. Klaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s