Alles onder voorbehoud…

Ik heb zo’n bewondering voor mensen die elke keer weer hoopvol evenementen organiseren terwijl ze niet zeker weten of het wel door kan gaan. Alles onder voorbehoud. Al anderhalf jaar lang. Ik zou daar spuugchagrijnig van worden. Neem nou de organisatoren van het Dorpsfeest Hoogland. Tot voor kort dachten ze nog dat het feest aankomende september nog wel door zou kunnen gaan, maar door de oplopende besmettingen is ook dit jaar de stekker eruit getrokken.

De meeste festivals worden al totaal anders ingericht dan een paar jaar geleden. Kleinschaliger. Geen publiek hutje aan mutje, maar looproutes en vaste plaatsen. Elke keer je verwachtingen weer bijstellen en je plannen weer veranderen. Ik zou er moedeloos van worden.

Ook de organisatie van Serious Request gaat stug door. Jarenlang hebben we gezeurd of ze in Amersfoort konden komen en net nu het evenement toch al over het hoogtepunt heen is en we nog midden in de corona crisis zitten wordt Amersfoort gevraagd om mee te doen. Helaas geen glazen huis op de Hof waarin de dj’s zich laten opsluiten met een kolkende mensenmassa voor de deur, maar een sobere versie waarin op een andere manier geld wordt opgehaald voor het Wereld Natuur Fonds. Wat er gaat gebeuren in die laatste week voor Kerst wordt in september bekendgemaakt.  Waarschijnlijk onder voorbehoud.

Burgemeester Bolsius wilde voordat hij akkoord ging wel weten of er geen extra beslag wordt gelegd op de Amersfoortse Hulpdiensten. Ik vond het een beetje flauw. Tuurlijk, de politiecapaciteit staat onder druk. Al jaren. Maar dat leek ook geen probleem te zijn bij The Passion of Koningsdag. Toen werd er niet gekeken naar een agent meer of minder. Daarbij verwacht ik dat deze editie van Serious Request zo afgeslankt is dat er weinig politie nodig zal zijn. Maar misschien ben ik wel te negatief. Of misschien probeer ik niet al te hoge verwachtingen te hebben. Dan word ik ook niet zo teleurgesteld… 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s