SiJoG

Afbeelding

“Kijk, hier staat SiJog….wat zou dat betekenen?”. Ik zie het al helemaal voor me. Bij de kringloopwinkel aan de Zwaaikom in Amersfoort staat een echtpaar te kijken bij  twee nachtkastjes die er staan. Houten kastjes, nodig toe aan een verfbeurt. Het laatje werkt prima, het deurtje gaat met een beetje kracht zetten goed dicht. Aan de achterkant staat die gekke tekst: SiJoG, handwerk mei 1994. “Hij is handgemaakt, dan zal die SiJoG wel de maker zijn, maar wat zou het betekenen? Het is maar een rare naam en waarom staan er drie Hoofdletters?”

Het is de ‘artiestennaam’ van mijn vader. Hij was timmerman en menig meubel in huis is door hem gemaakt. Kasten in de slaapkamer, de commode die nu nog gebruikt wordt als kast op Puck haar kamer, en….de twee nachtkastjes.

Mijn vader ‘signeerde’ zijn stukken met SiJoG, wat stond voor Sipke Johannes Gorter. Het kostte me moeite om de nachtkastjes weg te doen, helemaal toen ik de achterkant zag. Daar heeft mijn pa bijna twintig jaar geleden aan gewerkt. Toen wisten we nog niet dat hij een jaar later longkanker zou krijgen en dat hij twaalf jaar daarna zou overlijden.

Nu heb ik door gebrek aan ruimte naast ons bed, de nachtkastjes naar de kringloop gedaan. Eerst wilde ik ze nog opstoken in de vuurkorf, maar dit voelt beter. Wie weet is er inderdaad wel een echtpaar dat besluit de kastjes mee te nemen. Als ze dan “SiJoG” googelen, komen ze misschien wel op dit blog uit. Ik ben benieuwd! 

Afbeelding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s