JIM ROOV JIJ NEPO TAW

IMG_5535

,,Schat, je komt te laat zo. Schiet nou eens op!”. De vrouw schenkt nog een kop koffie voor zichzelf in en kijkt naar haar man die nog rustig de krant zit te lezen. ,,Wat, is het al tijd?” zegt de man verschrikt. ,,Sinds die letters op het dak van ‘Dara’ staan kan ik de Onze Lieve Vrouwe toren niet meer goed zien. En die klok zie ik nu ook niet meer.” De man drinkt haastig zijn laatste slok koffie en staat op. ,,Nu ben ik het zat. Ik ga bezwaar maken!”. Hij loopt vastberaden naar zijn aktetas en kust zijn vrouw gedag.

Zou het zo zijn gegaan? Zou dit de reden zijn dat mensen daadwerkelijk actie hebben ondernomen om het bord bovenop restaurant Dara aan de Grote Koppel weg te krijgen? De klacht over het tekstbord moet bijna wel bij buurtbewoners van de wijk Koppel vandaan komen. Waarschijnlijk bij bewoners van het Gildekwartier. Aan de voorkant van het bord zijn bijna geen particuliere buren en eigenlijk heb je alleen vanuit het Drapiersgilde uitzicht op Dara en dus ook op het tekstbord. Probleem is wel dat je de tekst daar achterstevoren ziet. Ook denk ik dat sommige bewoners door het bord geen uitzicht meer hebben op de Lange Jan.

Hoe het ook zij; Een omwonende trok aan de bel bij de gemeente en de gemeente deed open. Helaas. Het spreukenbord blijkt illegaal en past niet binnen de stedenbouwkundige richtlijnen, aldus de gemeente. Jammer dat de gemeente zo’n zaak toch oppakt. Maar ja, als er een slapende hond wakker is gemaakt dan moet je wel. Dank je wel omwonende!

Je moet wel een heel leeg leven hebben als je bezwaar hebt tegen een bord op een restaurant waar zes keer per jaar een nieuwe prikkelende tekst op verschijnt. Misschien heb je de hele dag niets te doen en denk je dat de ambtenaren van de gemeente Amersfoort ook genoeg tijd hebben om zich te verdiepen in zulke belangrijke zaken. Ik hoop dat het tij nog gekeerd kan worden en dat de stellage mag blijven staan. Dan zou ik de letters zo plaatsen dat de achterburen het goed kunnen lezen. Ik stel de volgende tekst voor: ,,Een goede buur is beter dan een verre vriend”.

IMG_5527

Een gedachte over “JIM ROOV JIJ NEPO TAW

  1. Ja wonderlijk dit. Soms denk ik weleens dat er mensen rondlopen met een doorlopend gevoel van haat tegen schoonheid. Bij mij in de straat werd de fontein (geschonken door de gemeente omdat de bewoners van de straat een lange periode ontzettend veel narigheid te verduren hadden gehad) door het geklaag van een enkele bewoner uiteindelijk weggehaald. De andere bewoners restte alleen maar een weemoedig zuchten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s