Geachte Meester Visser,

Wij wonen in een fijne wijk in Amersfoort, de Kruiskamp. Hij staat slecht bekend, maar als wijkbewoners merken we daar niets van. We hebben leuke buren en het woont hier prettig. Toch zit ik met een probleem. Door het hek van de buren heen zijn een paar takken van hun bramenstruik gekomen. Nu houd ik wel van een beetje wilde tuin en die takken zijn dan ook het probleem niet, maar aan de takken zitten bramen die over een paar dagen heerlijk donkerrood zullen zijn. Nu is mijn vraag: Zijn die bramen nu van ons of van de buren? We hebben dit probleem nog niet besproken met onze buren omdat zij op vakantie zijn, maar om onenigheid voor te zijn wil ik graag een uitspraak van u. Hopelijk hoor ik binnenkort: ‘Omdat de bramen zich boven uw grondgebied bevinden, bent u de wettelijke eigenaar van de vruchten. Dit is mijn uitspraak en hier moet u het mee moeten doen’. Ik hoop dat u nog deze week kunt antwoorden zodat we de bramen kunnen plukken wanneer ze rijp zijn.

Afbeelding

4 gedachten over “Geachte Meester Visser,

  1. Goh Nienke ,het is best decoratief, .Misschien zijn ze erg zuur, dus laat ze hangen ,. en als ze vallen zijn ze echt voor julle. .Hopelijk tot 1 September. !!

  2. Beste Enzofoort,
    Een bijzonder mooi vraagstuk!
    Nu wil het geval dat een soortegelijk gebeuren zich eerder heeft voorgedaan in Nederland. Om precies te zijn in de gemeente Surhuisterveen in het jaar 1997. Daar is het op een rechtzaak uitgelopen. De rechter heeft daar de volgende, toch wel markante, uitspraak gedaan: als de bramen worden gedeeld met de buren van nummer 76 kunt u ze zich toeëigenen. Uitsluotend voor eigen gewin wordt niet gedoogd…
    Hoop hiermee enig licht op de zaak geworpen te hebben…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s