Een appeltje voor de dorst

IMG_7447

Ze lijkt mij een leuke vrouw. Ze is sportief, heeft humor en ze heeft drie bijzondere dochters. Toch… als het aan mij ligt wordt haar loon volgend jaar niet verhoogd. Natuurlijk werkt ze hard maar ze redt er geen mensen mee. Sommige aspecten van haar werk zijn zelfs ronduit ontspannend; een concert bezoeken, zwemmen voor ALS en af en toe naar het buitenland afreizen.

Maxima. 326-duizend euro krijgt ze jaarlijks om koningin te spelen en dan heb ik het niet eens over de ruim acht ton die haar man Willem krijgt. Natuurlijk zijn hun vaste lasten wat hoger dan die van ons. De hypotheek op ons huis in de Kruiskamp haalt het niet met de kosten van de Eikenhorst in Wassenaar en door alle feestjes moeten zij wat vaker hun garderobe wisselen.

Waar ik me aan erger is het feit dat de uitkering van Maxima volgend jaar met 17-duizend euro stijgt. Dat krijgt ze dus extra! Dat is ongeveer gelijk aan het bedrag dat ik in de zorg in een jaar verdien met 20 uur werken per week. Waar ik een maand over doe, verdient zij in een dag. Maar ik mag en wil niet klagen. Ik heb een cliënte, Minima, die met haar drie meiden van een paar tientjes per week rond moet zien te komen. Ze heeft een huurachterstand en wordt misschien uit haar huis gezet. Hààr uitkering wordt niet verhoogd volgend jaar. Ze moet wekelijks naar de Voedselbank, zo krijgen haar meiden nog wat groenten en fruit binnen.

Aan diezelfde voedselbank heeft Maxima nog een Appeltje van Oranje uitgereikt. Maxima is echt van de goede doelen. Misschien is ze ook wel te porren voor mijn idee om Paleis Soestdijk om te bouwen tot wooneenheden. Je kunt er een prachtige plek maken voor vluchtelingen. Willem staat daar vast ook wel achter; hij weet hoe belangrijk het is om mensen uit het buitenland vriendelijk te ontvangen. Voor Maxima was het vast ook niet makkelijk om te wennen in Nederland. En dan word je als buitenlander blijer van een paleis in Soestdijk dan van een gevangenis in Arnhem. Iets meer comfort. Misschien kan mijn cliënte Minima daar dan ook wonen en zich samen met Maxima inzetten voor de vluchtelingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s