Moeders

Twee artikelen vielen met op vandaag in de krant. “Jongen die alleen rauw voedsel eet duikt onder” en “Britse rechter: jongen moet worden geopereerd”. Beide jongens hebben moeders die voor hen door het vuur gaan.

In Engeland bleek Neon van 7 een hersentumor te hebben. Die is verwijderd en nu wil zijn moeder Sally niet dat haar zoon wordt bestraald. Ze maakt zich zorgen om de bijwerkingen en ziet mogelijkheden in het alternatieve circuit. Sally eist stopzetting van de bestraling. De artsen zien het anders en daarom bemoeit de rechter zich ermee.

De jongen die alleen rauw voedsel eet was afgelopen week te zien in een prachtige documentaire van Anneloek Sollart “Rauw” . Tom eet –op aandringen van zijn moeder- alleen rauwe groenten en fruit. Dat doet hij al zo’n tien jaar en nu heeft een kinderarts melding gemaakt van kindermishandeling omdat Tom zijn eetpatroon leidt tot ondervoeding. Tom wil niet meer naar de middelbare school omdat hij werd gepest vanwege zijn dieet van rauw voedsel. Hij zit nu al twee jaar thuis. Zijn moeder geeft hem les. Inmiddels zit Bureau Jeugdzorg er bovenop en heeft uithuisplaatsing aangevraagd.

Ik blijf er maar over nadenken. Alleen rauw voedsel lijkt me niet heel gezond, maar Tom’s moeder voedt haar zoon wel bewust op. Het ergste vind ik zelf dat ze de jongen niet naar school laat gaan, dat staat zijn sociale ontwikkeling volgens mij enorm in de weg. En dan Sally. Ook zo’n drama…. Haar zoon heeft een hersentumor, moet worden geopereerd, en daarna bemoeien enorm veel mensen zich met hem. Ook zij wil het beste voor haar zoon. Wie zijn wij om daar over te oordelen….

Afbeelding

2 gedachten over “Moeders

  1. En toch… kinderen die thuisonderwijs krijgen hebben niet per definitie een achterstand in hun sociale ontwikkeling. Ouders die dit doen maken een bewuste keuze en denken ook over dit aspect na. In andere landen waar thuisonderwijs geaccepteerder is zetten ouders samen groepen op om elkaar met hun kinderen te ontmoeten en activiteiten te ondernemen. Het zou niks voor mij zijn, maar ik sta er niet negatief tegenover.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s